Ekonomi

Hologic hisseleri 2. çeyrek kazançlarındaki artış ve iyimser beklentilerle %2 yükseldi

MARLBOROUGH, Mass. – Öncelikle kadın sağlığına odaklanan bir tıbbi teknoloji şirketi olan Hologic, Inc. (NASDAQ:HOLX), analistlerin beklentilerini aşan ikinci çeyrek kazançlarını bildirdi ve tüm yıl ve önümüzdeki çeyrek için iyimser bir tahmin sunarak hisselerini %2,4 artırdı.

Hologic, 30 Mart 2024’te sona eren çeyrek için, analistlerin 0,98 dolarlık konsensüsünden 0,05 dolar daha yüksek olan 1,03 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Ancak, şirketin geliri beklenen 1,02 milyar dolara kıyasla açıklanmadı. Konsensüs tahmininin aksine gelir detayları açıklanmadı, bu da raporlanan finansallarda bir tutarsızlığa işaret ediyor olabilir.

İleriye dönük olarak, Hologic 2024 yılı için düzeltilmiş EPS beklentisini 4,03 dolarlık konsensüs tahminine kıyasla 4,02 ila 4,12 dolar aralığına yükseltti. Şirket ayrıca tüm yıl gelirinin 4,03 milyar dolarlık konsensüs tahminine paralel olarak 4 milyar ila 4,05 milyar dolar arasında olmasını bekliyor.

Hologic, 2024’ün üçüncü çeyreği için düzeltilmiş EPS’nin analistlerin 1,02 dolarlık fikir birliğine karşın 0,98 ila 1,05 dolar aralığında olmasını bekliyor. Şirket ayrıca üçüncü çeyrek gelirinin 992,5 milyon dolar ile 1,0075 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor ki bu da konsensüs tahmini olan 1,01 milyar doların biraz altında.

Hologic’in Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve CEO’su Stephen P. MacMillan sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Hologic olarak, hem üst hem de alt satır için öngörülerimizin en üst sınırını aşarak, önceki yıl inanılmaz derecede yüksek rekabetle karşı karşıya kalmamıza rağmen dayanıklı büyümemizi vurgulayarak teslim etmeye devam ediyoruz.” Ayrıca Teşhis (eski COVID) ve Cerrahi branşlarındaki büyümeye ve Meme Sağlığı bölümünün istikrarlı performansına dikkat çekti.

Şirketin finansal sağlığı, ikinci çeyrekte 292,4 milyon dolar olarak gerçekleşen operasyonlardan elde edilen güçlü nakit akışı ile daha da vurgulandı. Hologic ayrıca, girişimsel meme işini genişletme ve çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak, meme kanseri cerrahisi teknolojileri sağlayıcısı Endomagnetics Ltd’yi yaklaşık 310 milyon dolara satın almak için anlaştığını duyurdu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberkadirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu